LYOCELL BAMBU

 

 

VI HAR SAGT HEJDÅ
TILL BOMULL OCH
SYNTETISKA FIBRER.

 

MODEINDUSTRIN


Modeindustrin anses vara en av de mest förorenande industrierna i världen, med totala utsläpp av växthusgaser från den globala textilproduktionen på 1,2 miljarder ton per år. Överanvändningen av bomull och syntetfibrer och efterfrågan på snabbt mode sätter ytterligare press på jordens resurser, med kemiskt tunga produktionsprocesser, som ger förorenat vatten och icke-återvinningsbart avfall.

Den negativa miljöpåverkan sker i flera steg under en produkts livscykel - från material, inköp och produktion, till transport, konsumentanvändning och slutfas. På Movesgood tillämpar vi vår hållbarhetsstrategi på alla dessa steg. Ett av våra åtaganden, kärnan i vår verksamhet och våra kläder, är att inte använda bomull eller syntetfibrer. Istället använder vi naturlig lyocellbearbetad bambu - en av de mest miljövänliga materialen på planeten.


VARFÖR LYOCELL-BAMBU?

VÅRA MATERIAL

+ MATERIAL & TEKNOLOGI

Att välja material och fibrer som har en minimal påverkan på miljön är grunden för allt vi gör på Movesgood. Det är ingen tvekan om att bambu- och linnebaserade tyger är de mest miljövänliga och utgör kärnan i alla våra plagg. Vi fokuserar också vår innovation på att använda och hitta de mest ansvarsfulla tekniker som finns tillgängliga för våra produktionsprocesser.

+ KASHMIR LYOCELL BAMBU

Kashmir är lyxigt mjukt och varmt att bära, men produktionen sätter stort tryck på planeten och som med många naturfibrer nopprar den mycket lätt. Gällande inköp av jungfru-kashmirfibrer använder vi bara GRS-certifierad återvunnen kashmir i våra plagg. Vi blandar också kashmir med vår unika lyocellbearbetade bambu. På så sätt håller plagg längre, nopprar mindre, är mer miljövänliga och tyget blir ännu mjukare!

+ LYOCELL BAMBU LINNE

Linne har en fantastisk absorptionsförmåga, känns svalt och bekvämt mot huden och är ett otroligt slitstarkt tyg - inte bara på sommaren. Linnegarn är tillverkat av fibrerna från lin-anläggningen, som kräver minimal bevattning och kan odlas utan bekämpningsmedel eller konstgödsel. Faktum är att det är ett av de mest biologiskt nedbrytbara materialen. Anläggningen i sig är också extremt mångsidig och kan hjälpa till att rengöra förorenad jord från tungmetaller. Det är ett fantastiskt material som vi använder i många av våra plagg, blandat med vår lyocellbearbetade bambu, för att göra den ännu mjukare och tåligare.

+ LYOCELL BAMBU JERSEY STRETCH

Vårt lyocell bambu jersey stretchtyg är känt för sin mjukhet. Tyget är kraftigt isolerande, håller dig svalare på sommaren och varmare på vintern och är naturligt antibakteriellt. Som med alla våra tyger används lyocellprocessen, där vi bara använder en helt återvinningsbar kemikalie. För att bibehålla kvalitet och stretch i vår lyocell bambutröja lägger vi också till en liten del CRS-certifierad återvunnen elastan. År 2020 kommer vi att ersätta elastanfibern med en naturlig fiber som har liknande stretchkvalitet.

+ VÄVD LYOCELL BAMBU

Vårt vävda lyocellbambutyg är bekvämt, silkeslent och mycket slitstarkt. Det tål att tvättas vid höga temperaturer upp till 60 grader, vilket gör den perfekt för sängkläder. Dess egenskaper gör den också perfekt för blusar, klänningar och byxor. För att dessa plagg ska hålla sin form lägger vi ibland till CRS-certifierad återvunnen elastan, men vi arbetar för att ersätta elastanfibern med naturlig fiber under 2020.

VÅRA FABRIKER